Wednesday, 29 November , 2023
امروز : چهارشنبه, ۸ آذر , ۱۴۰۲ - 17 جماد أول 1445
شناسه خبر : 4721
  پرینتخانه » یادداشت تاریخ انتشار : 25 مرداد 1399 - 18:34 |

پاچه‌خواری و لوس‌بازی با لقب دهان پرکن دکتر و مهندس!

* سینا پسران افشاریان
پاچه‌خواری و لوس‌بازی با لقب دهان پرکن دکتر و مهندس!
  • مهندس بلندشو چایی بیار
  • دکتر فلانی مدیرکل الف استان ب
  • دکتر فلان‌پور رییس سازمان صاد استان جیم
  • دکتر فلان مدیرعامل شرکت سین استان دال
  • و …

اولی طنز مربوط به مهندس شدن یک دهه ۶۰ی و بقیه القاب تبلیغاتی، پروپاگاندا و هندونه زیر بغل دادنی این روزهای نقاط مختلف کشور است.
حتی اگر رشته تحصیلی انسانی داشته باشی که کارشناسی یا کارشناسی ارشد یا دکترایش را تمام کنی ولی به آن لقب مهندس و دکتر ندهند، حتی اگر مدرکت نماد مهندسی باشد و حتی‌حتی‌های دیگر، متاسفانه بدعادت شده‌ایم و برای تبلیغات و پاچه‌خواری، چاپلوسی و ازین جور سوء استفاده‌ها، متاسفانه در کشور ما لقب مهندس و دکتر نمادی برای پاچه خواری و هندونه زیر بغل دادن مسئولین توسط بقیه شده است.

اگر به کشورهای توسعه یافته نگاهی بیاندازیم، بعید است القاب مهندس و دکتر به این شکل تبدیل به حالت مسخرگی درآمده باشند، بطوریکه اکنون بیشتر جامعه جوان کشور حداقل یک مدرک مهندسی دارند و با صدازدنشان با پیش لقب مهندس حسابی عشق و صفا می‌کنند و همین رفتارها عادت بد خود بزرگ‌بینی را در بین آنها به ارمغان آورده جز شغل‌های پشت میزنشینی دیگر به هیچ شغلی بله نمی‌گویند.

نمونه یکی از این بدعت‌های بد در جامعه اینست که کافیست یکی از همین دکترهای مرتبط با رشته‌های مهندسی من جمله عمران را ببینی و به او مهندس فلانی بگویی، اتفاقی که از فردا توهین تلقی شده و حتی در بدبینانه ترین حالت در دادگاه باید بابت توهین به وی پاسخگو شوی! یا اصلا بجای دکتر/مهندس به وی آقای فلانی بگویی دیگر ارتباط قطع خواهدشد.

لوس بازی بسیاری از دکترها و مهندس‌ها که متاسفانه اکثریت آنان، سواد کافی مرتبط با رشته خود هم ندارند اوضاع اسفناک‌تری بوجود آورده؛
بطوریکه موردهای عجیب دیگر داریم که در شبکه مجازی دکترها، در پایای یک پیام نیم خطه حتی در ادامه پیام سلام، لقب دکتر فلانی را ذکر می‌کنند انگار بازای هربار استفاده از لقب دکتر یا مهندس یک بیت‌کوین که حسابی این روزها خبرساز است به وی واریز می‌شود.

متاسفانه رشد قارچ گونه دانشگاه‌های مختلف از جمله آزاد، علمی کاربردی و غیرانتفاعی، تولید سالانه چند ده هزارتایی انواع دکتر و مهندس در رشته‌های مختلف با معدل‌های بالا و پایین بدون داشتن علم روز سبب شده مثل نقل و نبات شاهد دکترها و مهندس‌هایی باشیم که بجای علم و دانش، لقب دارند که سنگینی آن را نمی‌توان با تریلرهای چندتنی هم جابجا کرد.

متاسفانه برنامه‌ریزی اشتباه و فرهنگ‌سازی و بدعت‌گذاری غیرصحیح سبب شده دکتر و مهندس به بازیچه بین فارغ‌التحصیلان برای کلاس گذاشتن و پز دادن تبدیل شده و بدتر از آن سبب خودبرتر و بزرگ‌بینی بسیار کاذب در بین همان‌ها شده است.

یادمان نرود بیل گیتس ابرمیلیاردر جهان و یکی از بزرگترین کارآفرینان و مدیران خود برای نمایش استعداد و توانمندی‌ها، دانشگاه را نیمه‌کاره گذاشت درحالیکه اگر در ایران خودمان بود الان مهندس بیل گیتس یا نهایتا دکتر بیل گیتس حسابدار یک شرکت نیمه ورشکسته لقب می‌گرفت و ویندوز و رایانه‌ای هم به این شکل همه‌گیر نمی‌شد یا “مهندس” جف بیزوس که اگر در ایران بجای اینکه ثروتمندترین فرد جهان و  مالک یکی از بزرگترین شرکت‌های حوزه IT جهان باشد نهایتا یک مهندس کامپیوتر لقب می‌گرفت.

حس کنم شما هم موافق باشید که دکتر و مهندس بیشتر تبدیل به لقبی برای پاچه‌خواری مدیران و تکبر و غرور عده‌ای باشد تا سطح سواد و احترام

نویسنده : سینا افشاریان
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.