Wednesday, 29 November , 2023
امروز : چهارشنبه, ۸ آذر , ۱۴۰۲ - 17 جماد أول 1445
شناسه خبر : 4505
  پرینتخانه » اجتماعی تاریخ انتشار : 11 مرداد 1399 - 19:42 |
ملامحمدی‌زاده فرماندار اورمیه:

سکونت ۲۲۰هزار حاشین‌نشین در ۲۶ محله غیررسمی اورمیه

فرماندار اورمیه با اشاره به آخرین آمار حاشینه‌نشینی در اورمیه، اظهار داشت: براساس برآوردها و آخرین آمار جمعیتی بالغ بر ۲۰۰ تا ۲۲۰ هزار نفر در محلات حاشیه‌نشین اورمیه ساکن هستند.
سکونت ۲۲۰هزار حاشین‌نشین در ۲۶ محله غیررسمی اورمیه

به گزارش پایگاه خبری اورمیه، علیرضا ملامحمدی‌زاده گفت: براساس برآوردها و آخرین آمار جمعیتی بالغ بر ۲۰۰ تا ۲۲۰ هزار نفر در ۲۶ محله حاشیه‌نشین اورمیه ساکن هستند که در داخل و پیرامون شهر قرار دارند و برخی از این محله‌ها جدید و برخی سابقه چندین ساله دارند.

ویافزود: متاسفانه محدوده دامنه این مناطق روز به روز در حال افزایش است و محدوده‌ای برای وسعت این مناطق نمی‌توان برآورد کرد.
فرماندار اورمیه بیان کرد: به طور رسمی فقط ۶ منطقه حاشیه‌نشین برای اورمیه مصوب شده و سایر مناطق به صورت غیر‌رسمی اما موجود هستند و تا زمانی که طرح کمربند سبز و طرح‌های مشابه که دامنه گسترش و محدوده فعلی را مشخص کند، گسترش این مناطق به صورت سالیانه و ماهیانه ادامه خواهد داشت.
وی همچنین به محلات دارای بافت فرسوده اشاره کرده و گفت: از محلات آغداش، هفت آسیاب، یوردشاهی، شورشورا، نارون، سیدجواد، تندیرچیلر، بخشهایی از حسین‌آباد و علی‌آباد، دوه‌چیلر در خیابان شهید باکری، بازارباش، بخشی از خیابان پزشکیان، جارچی باشی، محله صحیه، خان‌‌بابا‌خان، نوگچر، کلیسا (خیام)، مهدی القدم، یونجه زار، آغ زمی، نجارخانه، کربلایی چراغ، آرامگاه، درویشلر، شیر باشی و نایب عسگر به عنوان بافت فرسوده یاد می‌شود.
ملامحمدی‌زاده تصریح کرد: کل وسعت بافت فرسوده ۴۱۷ هکتار است که از این مقدار ۳۱۱ هکتار بافت تاریخی است.
وی عنوان کرد: پروژه‌هایی با عنوان پروژه‌های محرک توسعه وجود دارد که به عنوان نمونه در برخی محلات با بافت فرسوده انجام گرفته یا در حال انجام است و به عنوان نمونه در محله صحیه با احداث مغازه و یا رستوران و یا اجرای میدان امام خمینی (ره) که در بلوک نارون انجام می‌شود و از طرف دیگر اعطای وام برای این‌ بناها مشوقی برای نوسازی و احداث در این مناطق است.
ملامحمدی‌زاده خاطرنشان کرد: در چند سال گذشته وام‌‌هایی با درصد کم برای بازسازی مناطق فرسوده اعطا می‌شود و مشوق‌های توسعه به صورت سالیانه و از طریق شهرداری‌های پنج‌گانه مانند نوسازی و تخفیفات در هزینه‌های عوارض و پروانه در حال ارائه هستند.
فرماندار اورمیه تصریح کرد: همچنین طراحی و اجرای پروژه‌های شهری در داخل بافت‌های فرسوده از جمله همراهی میراث فرهنگی از طریق پروژه‌های خود همانند جداسازی خیابان امام (ره)، کف‌سازی معابر تاریخی و یا مرمت و بازسازی بازار سنتی اورمیه از دیگر راه‌های نوسازی بافت‌های فرسوده در داخل شهر است.
وی تصریح کرد: محلات حاشیه‌‌نشین اگرچه به لحاظ ساختاری و کالبدی دچار فقر و تنگنا هستند اما به لحاظ منابع انسانی تعلیم یافته و تبحر دارای ظرفیت عظیم و ثروتمند بوده و پرهیز از موازی‌کاری و اقدامات جزیره‌ای در ارائه خدمات و توانمند‌سازی جزو اهداف دولت است.
ملامحمدی‌زاده تصریح کرد: بسیاری از این مناطق خارج از محدوده بوده که این خود مانع ارائه خدمات به این مناطق می‌شود اما برای مناطقی که دارای مشکلات ساختاری، فرهنگی و اجتماعی هستند احصای مشکلات و مسائل صورت گرفته و اقدامات نیز انجام می‌گیرد.
وی عنوان کرد: در بسیاری از مناطق حاشیه‌نشین به دلیل استفاده تمامی مکان‌ها و زمین‌ها به عنوان فضای مسکونی کمبود فضای سبز، فضای بهداشتی، فضای آموزشی و تفریحی مشهود است که حتی زمین خالی برای تفریح کودکان و نوجوانان وجود ندارد.
ملامحمدی‌زاده خاطرنشان کرد: با کمی همت و مساعی با ادارات، خیرین و مردم‌‌نهاد‌ها می‌توان مشکلات حاشیه‌نشینی را حل کرد و این موضوع علاوه بر آن همت و همراهی مردمان ساکنین این محلات را نیز می‌طلبد.
وی با ابراز خرسندی از تلاش مسئولان استانی در راستای بازسازی و توسعه مناطق حاشیه‌نشین، افزود: پروژه‌های طرح کرامت سپاه و از طرفی دیگر اداره راه و شهرسازی، شهردای، آموزش و پرورش و مرکز بهداشت با همکاری ادارات متولی در حال تعریف پروژه‌های خود در این مناطق هستند.
فرماندار اورمیه تصریح کرد: همچنین دفاتر تسهیل‌گری در ۱۱ محله هدف عمدتا کم‌برخوردار رابط بین مردم و مسئولان تشکیل شده است که مردم به راحتی می‌توانند مشکلات مناطق خود را از طریق این دفاتر به گوش مسئولان برسانند.‌
وی گفت: خوشبختانه اقدامات بهتری در مناطق حاشیه‌نشین صورت گرفته است اما روند مهاجرت به این مناطق متوقف نمی‌شود و با بهبود وضعیت این مناطق انگیزه برای ورود مهاجرت و ساکن شدن از سوی برخی افراد از خارج از استان افزایش می‌یابد و روز به روز بر گستره این مناطق با ساخت و سازهای جدید افزوده می‌شود.

| منبع خبر : خبرگزاری تسنیم
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.