Wednesday, 4 October , 2023
امروز : چهارشنبه, ۱۲ مهر , ۱۴۰۲ - 20 ربيع أول 1445
شناسه خبر : 4303
  پرینتخانه » اقتصادی, گزارش خبری تاریخ انتشار : 28 تیر 1399 - 16:28 |

رشد افزایش قیمت‌ها، هر روز وحشتناک‌تر از دیروز

افزایش روزانه قیمت کالاها، شرایط را برای اصناف نیز سخت کرده بطوریکه، امکان برنامه‌ریزی و قیمت‌گذاری برای رستوران‌ها صلب شده است.
رشد افزایش قیمت‌ها، هر روز وحشتناک‌تر از دیروز

به گزارش پایگاه خبری اورمیه، این روزها، قیمت اقلام مختلف بصورت سرعت‌وار در حال افزایش است بطوریکه قیمت هر جنس کالا همچون قیمت ارز و بورس بصورت لحظه‌ای تغییر می‌یابد.

در بازار چه خبر است؟

قیمت برخی کالاها افزایشی عجیب داشته بطوریکه قیمت یک نوع ماکارونی خاص از حدود ۴۰۰۰ تومان به ۶۵۰۰ رسیده و اکنون نیز نایاب است یا قیمت یک نوع مرغ خاص از ۲۳۵۰۰ تومان در اواخر اسفند به ۲۶۰۰۰ تومان در اوایل خرداد رسیده بود با افزایش روزانه به حدود ۳۳۵۰۰ تومان در اوایل تیرماه رسید.

قیمت نوشیدنی‌های گازدار، برخی مواد لبنی، مواد پلاستیکی و یکبارمصرف نیز افزایش یافته و برخی نیز نایاب است.

اصناف چه می‌گویند؟

یکی از رستوران‌داران اورمیه‌ای می‌گوید: قیمت برخی اجناس همچون مرغ بطور روزانه افزایش می‌یابد بطوریکه امکان برنامه‌ریزی صلب شده است، ضمن اینکه شاید بتوان با افزایش قیمت کنار آمد ولی کمبود آن مشکلات بیشتری ایجاد می‌کند.

وی می‌افزاید: از نخستین روز بازگشایی رستوران‌ها بعد از ماه رمضان، قیمت مرغ روند صعودی داشته و در چند روز گذشته نیز نایاب شدن آن به وضعیت نابسامان اضافه شده است.

یک کافه‌دار می‌گوید: کمبود برخی مواد اولیه در بازار و شرکت‌های پخش نایاب شده و دلیل آن را، عدم تولید و کمبود آن در تولیدکننده بخاطر تقاضای بالای آن در دوران قرنطینه اعلام می‌کنند و این اتفاق باعث شده ما امکان عرضه برخی محصولات موجود در منو را از دست بدهیم.

یک رستوران‌دار غذاهای فست فودی نیز می‌افزاید: کمبود برخی مواد لبنی، مواد پروتئینی و حتی گرانی‌ها مواد پلاستیکی و مواد اولیه غذایی اتفاقاتی است که در یک ماه گذشته رخ داده و ما علاوه بر کاهش فروش، با کمبود مواد اولیه برای طبخ یا آماده‌سازی محصولاتمان مواجه هستیم و این اتفاقات بصورت همزمان باعث ضرر هنگفت شده است.

نظر شرکت‌های پخش چیست؟

یکی از پخش‌کننده‌های مواد لبنی می‌گوید: واحد تولیدی مربوطه نزدیک به سه هفته است برخی محصولات را تولید نمی‌کند و برخی از انواع سس که بیشتر مورد استفاده رستوران‌داران و فست‌فودها بوده بدلیل تعطیلی آنها بخاطر کرونا از خط تولید خارج شده است.

نظر صمت چیست؟

غلامرضا بابایی رییس صمت آذربایجان‌غربی گفت: سازمان صمت برحسب وظیفه ذاتی خود و براساس بررسی‌های میدانی بازرسان با محتکران و گرانفروشان برخورد می‌کند.

وی افزود: کالا و خدماتی که دارای نرخ مصوب درستاد تنظیم بازار هستند در سطح عرضه با همان نرخ به فروش می‌رسد و در غیراینصورت، این سازمان در راستای جلوگیری از اجحاف به حقوق مصرف‌کننده برحسب قانون با متخلفین برخورد می‌کند.

وی اضافه کرد: درخصوص مواد غذایی، قیمت گذاری با تولیدکننده است و در صورت دریافت شکایت یا گزارش ستاد خبری موضوع افزایش بی‌رویه قیمت، بعد از بررسی، اعلام نظر خواهدشد ضمن اینکه قیمت برخی اقلام غذایی همچون نان، مرغ، محصولات لبنی و روغن نباتی دارای قیمت مصوب است.

سایر اصناف؟

یکی از فروشندگان قطعات یدکی خودرو می‌گوید: نماینده برندها لوازم یدکی درجه یک را نمی‌فروشند و اعتقاد دارند قیمت‌ها بازهم افزایش خواهدیافت و باقی قطعات هم به سختی یافت می‌شود، قیمت‌ها لحظه‌ای تغییر می‌یابد و این تغییر فقط در مسیر گران شدن است.
یک تعمیرکار تلفن همراه می‌گوید؛ بدلیل کمبود قطعات یدکی انواع موبایل یا زمان‌بر بودن ارسال قطعه از تهران، مشکلات زیادی در تعمیر گوشی‌های مشتریان وجود دارد و برخی از آنها که شرایط مالی مناسب دارند از بازار اقدام به خرید گوشی جدید آن‌هم اگر موجود باشد می‌کند.
یک فروشنده مصالح ساختمانی هم می‌گوید: برخی از مصالح همچون سیمان بشدت نایاب شده و این وضعیت مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرده ما نیز مجبور هستیم به وضعیت تمکین کنیم.

نویسنده : سینا افشاریان | منبع خبر : خبرگزاری خبرآنلاین
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.