امروز : جمعه, ۱۷ آذر , ۱۴۰۲ - 26 جماد أول 1445
آخرین خبر از واکسنهای درمان کرونا
به گزارش پایگاه خبری اورمیه، آکسفورد، روسیه و آمریکا مدعی شدند واکسن کرونا به مرحله نهایی رسیده است.
واکسن آکسفورد جواب داد
نتایج کارآزمایی بالینی اولیه واکسن کووید-۱۹ دانشگاه آکسفورد نشان میدهد که این واکسن ایمن بوده و دو واکنش ایمنی کلیدی و لازم برای محافظت از بدن در برابر عفونت ویروس کرونا را به وجود میآورد.
واکسن دانشگاه آکسفورد که اخیراً نام آن از ChAdOx1 nCoV-19 به AZD1222 تغییر یافت، با سرعتی قابل توجه توسعه پیدا کرد و فاز اول و دوم کارآزمایی بالینی آن سه ماه قبل آغاز شد. نتایج آزمایش این واکسن از ایمنی و مصون کردن ۱۰۰۰ شرکت کننده تصادفی در برابر ویروس کرونا خبر میدهد.
نتایج آزمایش نشان میدهد که تزریق واکسن AZD1222 به غیر از درد، تب و خستگی عوارض جانبی خطرناکی نداشته و تمام عوارض جانبی نیز پس از ۴۸ ساعت از بین رفتند. تزریق این واکسن سبب تولید پادتن قوی و واکنش سلولهای T در همه شرکت کنندگان شد.
پادتنهای خنثی کننده (NAb) یک ماه پس از تزریق یک دوز از واکسن، در بدن ۹۱ درصد از شرکت کنندگان شناسایی شد و تزریق دوباره آن یک ماه پس از تزریق اولیه، پادتنهای قوی تری را در بدن تعداد کمی از آنها ایجاد کرد.
واکنش سلولهای T دو هفته پس از تزریق یک دوز از واکسن به اوج رسید و پس از دو ماه سطح این سلولها کاهش یافت. در حال حاضر معلوم نیست واکسن یاد شده تا چه مدتی فرد را در برابر ویروس کرونا مصون میکند. «Andrew Pollard» محقق اصلی توسعه این واکسن از دانشگاه آکسفورد میگوید:
«سیستم ایمنی به دو روش عوامل بیماری زا را پیدا کرده و از بین میبرد: پادتن و واکنش سلولهای T. قرار است این واکسن هر دو کار را انجام دهد و به ویروسهایی که در بدن در حال گردش هستند و همچنین سلولهای آلوده حمله کند. امیدواریم دستگاه ایمنی ویروس را به خاطر بسپارد تا واکسن ما از مردم به مدت طولانی محافظت کند.»
دانشگاه آکسفورد در همکاری با شرکت داروسازی AstraZeneca به دنبال گسترش آزمایش واکسن AZD1222 و مقدمه چینی برای تولید آن است. فاز سوم کارآزمایی بالینی این واکسن با حضور دهها هزار نفر از مردم بریتانیا، برزیل و آفریقای جنوبی در حال انجام شدن است. محققان امیدوارند با انجام آزمایشات بیشتر از میزان اثربخشی این واکسن در جمعیتهای بزرگتر آگاه شوند.
لازم به ذکر است که فاز سوم کارآزمایی بالینی معمولاً زمان بر است، چون محققان باید افرادی که ریسک بالایی در مبتلا شدن به بیماری کووید-۱۹ را دارند، پیدا کرده و پس از تزریق واکسن تا ماهها آنها را تحت نظر و مراقبت بگیرند. آزمایش واکسن کرونا با بیمار کردن آگاهانه افراد، کارآزمایی چالشی نام داشته و محققان در مورد استفاده از این روش بحث برانگیز برای ساخت سریع تر واکسن نظرات متفاوتی دارند.
گروهی از محققان دانشگاه آکسفورد به دنبال انجام کارآزمایی چالشی در کنار فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن AZD1222 هستند. آن طور که گاردین گزارش میکند، کارآزمایی چالشی این واکسن از اواخر سال جاری میلادی آغاز خواهد شد.
روسیه هم مدعی آماده شدن واکسن شد
“روسلان تسالیکوف” معاون اول وزیر دفاع روسیه اعلام کرد که واکسن روسی علیه عفونت ویروس کرونا که در توسط متخصصین نظامی وزارت دفاع و دانشمندان مرکز تحقیقات ملی گامالی تولید شده، آماده استفاده است.
این مقام نظامی در مصاحبهای با اعلام این مطلب، ادامه داد: «ارزیابیهای نهایی به روی نتایج آزمایشات بالینی توسط متخصصان و دانشمندان مرکز تحقیقات ملی انجام شده است. تمامی داوطلبان شرکت کننده در این آزمایش در زمان ترخیص از بیمارستان، بدون استثنا در برابر ویروس کرونا مصونیت پیدا کرده و وضعیت جسمانی همه آنها عادی و خوب است. و اکنون دیگر می توان اعلام کرد که نخستین واکسن میهنی علیه عفونت ویروس کرونا جدید آماده شده است.»
پیش از این، در اواسط ماه جولای دفتر مطبوعاتی وزارت صنعت و تجارت فدراسیون روسیه خبر داده بود که اسناد مربوط به ثبت رسمی واکسن کرونا به وزارت بهداشت ارسال شده است.
در خبر دیگری گزارش شده است، “النا اسمالیارچوک”، رئیس مرکز مطالعات بالینی به روی داروها در دانشگاه سیچنوفسکی مسکو نیز اعلام کرده است که تمامی شرکت کنندگان در آزمایش دریافت واکسن تولید شده در این دانشگاه، در برابر ویروس کرونا مصونیت کامل به دست آوردهاند.
به گفته وی، بر اساس مشاهدات، واکنش سیستم ایمنی بدن طی چند روز خود را نشان می دهد و حداکثر محافظت در برابر این عفونت،بعد از سه هفته حاصل می شود. مدت زمان حفظ ایمنی بدن در مرحله بعدی آزمایشات بالینی مشخص خواهد شد که در صورت موثر بودن واکسن امکان پذیر است.
رئیس مرکز مطالعات بالینی داروهای دانشگاه سیچنوفسکی افزود: «اگر واکسن اثربخشی خود را اثبات کند، ثبت خواهد شد. سپس مطالعات گسترده در مقیاس بزرگتری آغاز خواهد شد و تعداد زیادی از افراد داوطلب میتوانند در آن شرکت کنند.»
واکسن ضدکرونای آمریکا موفق عمل کرد
اواسط تیرماه نیز، متخصص برجسته بیمارهای عفونی درآمریکا تأکید کرده بود که واکسن ضد کرونای آمریکا تا پایان ماه وارد مرحله آخر میشود و تاکنون موفق عمل کرده و در بدن افراد علیه ویروس کرونا آنتی بادی تولید کرده است. آنتونی فاوسی، یکی از برجستهترین متخصصین بیماری های عفونی در آمریکا میگوید: واکسنهای کووید ۱۹ تا پایان ماه ژوئیه وارد مرحله آخر میشوند.
آکسفورد , کرونا , کروناویروس , کووید ۱۹ , واکسن , واکسن کرونا
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.